RASCH HMI Tagları/Veri Türlerini İçe ve Dışa Aktarma

RASCH HMI ile ilgili akla gelen temel soru ve sorunlara buradan ulaşabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
Ahmet Erdem Kenet
Mesajlar: 160
Kayıt: 02 Ağu 2021 12:38
İletişim:

RASCH HMI Tagları/Veri Türlerini İçe ve Dışa Aktarma

Mesaj gönderen Ahmet Erdem Kenet »

Tagları İçe Aktarma

Tag Grupları ekleme/silme/yeniden adlandırmaya buradan ulaşabilirsiniz.
  • Açılır menüyü görüntülemek için dahili hafızaya, bir link'e veya Tag Group Explorer'daki herhangi bir tag grubu öğesine sağ tıklayın. Ardından açılır menüdeki Preview/Import Tags… komutunu kullanın.
  • İçe aktarmak istediğiniz *.csv dosyasına tıklayın. Farklı bir klasöre kaydedilmiş bir tag içe aktarma dosyasını açmak istiyorsanız, önce klasörü bulun ve açın.
  • Aç'a tıklayın.
  • Dosyadaki tüm etiketler önizleme için bir ağaç penceresinde listelenecektir.
  • Seçilen tag grubunu ve taglarını içe aktarma önizleme penceresinde sürükleyin ve Tag Group Explorer'a bırakın
  • Tag Group Explorer'da, seçimi eklemek için aşağıdaki dört yöntemi seçebilirsiniz:
Menü ÖğesiTanım
Add SubgroupYeni bir grup oluşturun ve listenin sonuna ekleyin.
Insert Group AboveSeçili grubun üstüne yeni bir grup ekleyin.
Insert Group BelowSeçili grubun altına yeni bir grup ekleyin.
Merge GroupYeni grubu seçili grupla birleştirin.
Not:
  • Dosya formatı doğru değilse içe aktarma işlemi iptal edilecektir.
  • Tag içe aktarma dosyası yalnızca tagları veya birçok tag grubunu ve bunların taglarını içerebilir.
  • Tag grubunda bir tagın adı zaten mevcutsa, mevcut tagın değiştirilip değiştirilmeyeceğini onaylamanız istenecektir.
    • Evet ise, tag grubundaki tag, dosyadaki tagla değiştirilecektir.
    • Hayır ise, sadece mevcut olmayan isimlere sahip tag içe aktarılacaktır.
    • İptal ise, içe aktarma işlemi iptal edilir.
  • Tag grubu adı zaten mevcutsa, mevcut tag grubunun değiştirilip değiştirilmeyeceğini onaylamanız istenecektir.
    • Evet ise, mevcut tag grubundaki taglar kaldırılacak ve dosyadaki taglarla değiştirilecektir.
    • Hayır ise, sadece mevcut olmayan isimli tag grubu ve tagları içe aktarılacaktır.
    • İptal ise, içe aktarma işlemi iptal edilir.
Tagları Dışa Aktarma
  • Dışa aktarmak istediğiniz tag grubunu bulun.
  • Açılır menüyü görüntülemek için tag grubuna sağ tıklayın; ve ardından Export Group... öğesine tıklayın.
  • Tagları farklı bir klasöre kaydetmek istiyorsanız, önce klasörü bulun ve açın, ardından Kaydet'e tıklayın.
  • Dahili hafızadaki tüm tagları, dahili hafızaya sağ tıklayarak ve ardından açılır menüdeki Export Group with Its Subgroups... komutunu kullanarak .csv dosyası olarak dışa aktarabilirsiniz.
Aşağıda bir örnek mevcuttur.



Veri Tipini İçe Aktarma
  • Açılır menüyü görüntülemek için dahili hafızaya veya Tag Group Explorerdaki bir link'e sağ tıklayın. Ardından açılır menüdeki Import Data Types… komutunu kullanın. Import Data Types… iletişim kutusu açılacaktır.
  • Import From File düğmesine tıklayın ve içe aktarmak istediğiniz *.csv dosyasını seçin.
  • Geçerli veri tipi tanımını almak için Convert düğmesine tıklayın. Veri tipi adı mevcutsa, mevcut olanın üzerine içe aktarılanın yazılmasını isteyip istemediğinizi soran bir hata mesajı açılır.
  • Veri türünü içe aktarmak için OK'a tıklayın veya işlemleri iptal etmek için CANCEL'e tıklayın.
Veri Tipini Dışa Aktarma
  • Açılır menüyü görüntülemek için link'e sağ tıklayın; ve ardından Export Data Type... öğesine tıklayın.
  • Veri türünü farklı bir klasöre kaydetmek istiyorsanız, önce klasörü bulun ve açın, ardından Kaydet'e tıklayın.
Aşağıda bir örnek mevcuttur.

Kilitli

“RASCH HMI Sıkça Sorulan Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir