Proje başlatılirken hata
Proje başlatılirken hata
Boyle bir hata aliyorum sebebi nedir acaba
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Re: Proje başlatılirken hata
Bu hatayı hangi durumda alıyorsunuz? Yeni bir proje oluştururken mi yoksa eski bir proje açarken mi? FlexiSoft versiyonuz (Help-About kısmında yazan Tarih) nedir? Kullandığınız cihaz modelinide belirtiniz.
ilhan bey plc den çektiğim programı açarken cikiyor hata,version 2.36 ,plc modeli FL004-0806R .Bir sorum daha olacak ilhan bey, tag oluştururken tag ismini yazdıktan sonra tag adress kısmına adresi nasıl giriyoruz ,ben yeni bir tag oluştururken o adress kısmı görünmüyor, yoksa sadece plc de tag oluşturup hmi da o tag ismiylemi adresliyoruz
FlexiSoft 15 Kasım versiyonundan itibaren Local taglara adres verme özelliği kaldırılmıştır. Almış olduğunuz hatada bundan kaynaklıdır. Önceki versiyonda yazılıp local adresler adreslenmiş ise FlexiSoft bu şekilde uyarı verir ve mevcut versiyonunuzda local tagların adreslenmemiş olmasını ister. Bunun için öncelikle çekilen programda Tags bölümüne gelip hangi port kullanılıyor ise (COM-1 COM-2) sağ tıklayıp aşağıdaki seçeneği seçip tag'ların almış olduğu adresler silinir.
Sonrasında tekrardan ilgili COM portu sağ tıklayıp aşağıdaki seçeneği seçip modbus adresilerini vermeniz gerekir.
Adres verme işlemini gerçekleştirdikten sonra proje farklı bir isim ile kaydedilerek excel dosyası HMI içerisine import edilerek HMI-PLC arası haberleşme sağlanır.
Bu aslında diğer sorunuzunda cevabı olmuş oluyor. Oluşturulan taglar Assing Sequentiaş addresses diyerek adreslenir. Tag'ların adreslenebilmesi için ilgili COM port FlexiLogics Slave Driver olarak seçilmesi gerekmektedir. Bunlar PLC Eğitim Videoları başlığındaki 4. videoda anlatılmaktadır. Videoya viewtopic.php?f=8&t=858 ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Sonrasında tekrardan ilgili COM portu sağ tıklayıp aşağıdaki seçeneği seçip modbus adresilerini vermeniz gerekir.
Adres verme işlemini gerçekleştirdikten sonra proje farklı bir isim ile kaydedilerek excel dosyası HMI içerisine import edilerek HMI-PLC arası haberleşme sağlanır.
Bu aslında diğer sorunuzunda cevabı olmuş oluyor. Oluşturulan taglar Assing Sequentiaş addresses diyerek adreslenir. Tag'ların adreslenebilmesi için ilgili COM port FlexiLogics Slave Driver olarak seçilmesi gerekmektedir. Bunlar PLC Eğitim Videoları başlığındaki 4. videoda anlatılmaktadır. Videoya viewtopic.php?f=8&t=858 ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Çok teşekkür ederim ilhan bey sorunum çözüldü, hata ondan kaynakliymis iyi çalışmalar dilerim.
Kusura bakmayın bir sorum daha olacak ,şimdi ben gerekli düzeltmeyi yaptım plc göndereceğim, programda bir sıkıntı yasarmiyim adresleri yeniden verdikten sonra.Ben eski versiyonda yazılmış bir projeyi yeni versiyon ile çektim plc den ,yanı yükleme yaptıktan sonra çalışmama durumu olurmu yeni versiyon ile düzeltme yaptığım için, veya herhangi bir yapılandırma yapmam gerekiyormu ,şimdi sistemde loadcell modulu mevcut silinen birseyler olurmu yukleme sonrasinda
Adresleri yeniden verdikten sonra yukarıda paylaşmış olduğum videoda da gösterildiği gibi yeni excell dosyasını da ekran (var ise) import etmeniz gerekir. Çekilen ve yüklenen programda silinen bir şey olmaz.
Tamamdır ilhan bey teşekkür edrim
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir