Merhabalar;
Kendimi geliştirmek adına uygulamalar yaparken, "deneme1" proje adıyla başlıyorum, "deneme1" başarılı olursa, var olan işi kaybetmemek adına onu kaydedip aynı projeye "deneme2" diye yeni kayıt açarak devam ediyorum, bu böyle 3,4,5... diye gidiyor. Yeni güncellemeden sonra, "deneme2" dosyamı "deneme3" diye kaydettim, daha hiçbir şey değiştirmeden "deneme3" ün HMI programına CPU nun taglarını update ettiğimde, DİNT tipinde olan "milimetre" değişkenim UDİNT tipinde HMI ya geçiyor, sürekli yaptığım çalışma düzenim böyle, sadece yeni güncelleme ile böyle bir sorun ile karşılaştım, Kısaca var olan programda farklı isimde kayıt yapıp revizyona gittiğimizde tagların bazılarının değişken tipleri farklı olarak gidiyor. Olayın Videosunu Ekte gönderiyorum, bakabilir misiniz.
Teşekkür Ederim, İyi çalışmalar..
TAG İmport Değişken Tipi Değişiyor
Re: TAG İmport Değişken Tipi Değişiyor
Gerçekleştirdiğim denemelerde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Yalnız bir tavsiyede bulunayım, siz de denemiş olun. PLC programında yeni tag'lar eklediğinizde aşağıdaki gibi hangi COM portu kullanıyorsanız sağ tık yapıp aşağıdaki seçeneği seçip tag adreslerini silip sonradan tekrardan assing sequatial addresses'i seçip adresleyip kaydettikten sonra ekran projesine inport ediniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Tag adreslerini her seferinde silip yeniden oluşturmak benim de alışkanlığım, lakin çözüm olmuyor, HMI ve CPU için programlarımı göndereyim, isterseniz benim programlarım üzerinden probleme bakalım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Siz PLC'deki tag adreslerini HMI'ya çağırıyorsunuz aman HMI'ya gelmiyor. HMI'daki adresler ile PLC deki adresler farklı. Durumu biz de gözlemledik. Şu an için butonlara ve ekrandaki elementrelere verilen tüm adresleri default yapıp COM portunuzdaki haberleşme'yi silip yeniden ekledikten sonra PLC taglarını çağırınız. Konuyla ilgili olarak ilerleyen güncellemelerde düzeltme yapılacaktır.
Tamamdır, söylediğiniz gibi halloldu, teşekkür ederim.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir