PLC ye RS485 ile program yükleme
PLC ye RS485 ile program yükleme
Merhaba,
FL005 1616N PLC ye RS485 üzerinden program yüklemem mümkün mü ? Denediğimde haberleşme hatası alıyorum. Yardımcı olurmusunuz .
Teşekkür ederim.
FL005 1616N PLC ye RS485 üzerinden program yüklemem mümkün mü ? Denediğimde haberleşme hatası alıyorum. Yardımcı olurmusunuz .
Teşekkür ederim.
Re: PLC ye RS485 ile program yükleme
Merhaba,
RS-485'ten program gönderemezsiniz. COM-1 protundan RS-232 veya USB.
RS-485'ten program gönderemezsiniz. COM-1 protundan RS-232 veya USB.
Merhaba,
FL005 CPU ve FL A0402U analog modül kullanarak yazdığım programı yüklemeye çalışıyorum.CPU modülü usb üzerinden programı yükleyerek çalıştırdım. Ancak analog modülle birlikte videoda gösterildiği şekilde konfigrasyon ayarları yaparak tekrar yükleme yaptığımda downland işlemi bittiğinde I/O hatası veriyor. USB üzerinden program yükleme yapmaya çalıştığım için mi bu hatayı alıyorum ? Yardımcı olurmusunuz.
Teşekkür ederim.
FL005 CPU ve FL A0402U analog modül kullanarak yazdığım programı yüklemeye çalışıyorum.CPU modülü usb üzerinden programı yükleyerek çalıştırdım. Ancak analog modülle birlikte videoda gösterildiği şekilde konfigrasyon ayarları yaparak tekrar yükleme yaptığımda downland işlemi bittiğinde I/O hatası veriyor. USB üzerinden program yükleme yapmaya çalıştığım için mi bu hatayı alıyorum ? Yardımcı olurmusunuz.
Teşekkür ederim.
FLA0402U modülünün power ışığı yanıyor durumda mı?
Evet,yanıyor. Programı yüklerken Firmware kutucuğunun tikini kaldırdığımda programı sorunsuz yükledim. Ek modül bağladığımda firmware kutucuğun işaretli olması gerekmez mi ?
Ürünün sağ veya sol tarafındaki etiketinde model numarası olarak FLA0402U mu yazıyor yoksa FLA0402U-12 mi yazıyor. Eğer FLA0402U-12 yazıyor ve program üzerinden FLA0402U seçiyorsanız bu da hata almanıza sebep olur. Modülünüzün etiketinde yazan model numarasına bakıp program tarafında yapmış olduğunuz modül mü teyit ediniz.. Ek modül var ise firmware işaretlenmelidir. Lütfen mesaj kutunuzu kontrol ediniz.
Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim İlhan bey,
Program açılışındaki modül seçimlerini doğru olarak seçtiğimi düşünüyorum, elimdeki analog modül 12 bit olan modül,seçimi mi ona göre yaptım. Kullandığım versiyon güncel olan 2.36 versiyonu ve downland yaptığım sırada, gönderdiğiniz analog modül güncelleme videosundaki gibi bir versiyon uyarısı almıyorum. Yinede bu işlemi yapmam gerekir mi ?
Program açılışındaki modül seçimlerini doğru olarak seçtiğimi düşünüyorum, elimdeki analog modül 12 bit olan modül,seçimi mi ona göre yaptım. Kullandığım versiyon güncel olan 2.36 versiyonu ve downland yaptığım sırada, gönderdiğiniz analog modül güncelleme videosundaki gibi bir versiyon uyarısı almıyorum. Yinede bu işlemi yapmam gerekir mi ?
Program versiyonunuz eski olduğu için almıyorsunuz. FlexiSoft güncellemesini sonrasında da analog modül güncellemesini yapınız.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir