PID Kontrol
PID Kontrol
İyi günler PID bloğunu kullanarak ısıyı kontrol etmek istiyorum. PID de Auto-Tuning var mı nasıl yapılıyor?
Re: PID Kontrol
Merhaba,
PID komutu şu an için aktif değildir. Olduğunda video ve örnek program hazırlanacaktır.
PID komutu şu an için aktif değildir. Olduğunda video ve örnek program hazırlanacaktır.
Merhaba, PID bloğu ile ölçtüğüm ısı değerine göre rezistans kontrolü yapmak istiyorum blokla alakalı örnek vs bulma şansımız var mıdır acaba?
Merhaba,
PID fonksiyon bloğu hali hazırda yapısal olarak sadece statik yapıda mevcuttur.
Yani PID kontrol terminolojisi ve parametrelerinin elle ayarlanmasına hakim olmanız gerekmektedir.
Auto-tuning mevcut değildir. Bunun ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Gelişmeler oldukça forum sayfamız üzerinden bilgilendirmeler yapılacaktır.
Mevcut hali ile bir elle ayarlamalı örnek bir demoya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
PID fonksiyon bloğu hali hazırda yapısal olarak sadece statik yapıda mevcuttur.
Yani PID kontrol terminolojisi ve parametrelerinin elle ayarlanmasına hakim olmanız gerekmektedir.
Auto-tuning mevcut değildir. Bunun ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Gelişmeler oldukça forum sayfamız üzerinden bilgilendirmeler yapılacaktır.
Mevcut hali ile bir elle ayarlamalı örnek bir demoya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Burada PID fonksiyonuna "any_to_real(Slot01_Analog_Input_Data_CH1)" bağlantısını yaparak çıkışı kontrol edemiyor muyuz?
Bu demoda PID bloğunda ki tüm parametreler girilmiş, normalde de tüm parametreleri girmemiz gerekiyor mu?
Kast ettiğinizi anlamadım yalnız bu bir çıkış komutu değil dönüştürme komutudur. Slot01_Analog_Input_Data_CH1 real formata dönüştürülmüştür çünkü PID komutu real tipinde değişkene izin vermektedir.
Söylemek istediğim elimde pt100 var , analog inputtan okuduğum veriyi direk Pv'ye setleyemiyor muyum dönüştürmeden?
Anladım yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Anlamadığım demoda bir kaç tane daha tag var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu tagı "Temp.Xout_I" kendimiz mi oluşturduk yoksa sistemde mi var?
Aynı şekilde bu tagı " (Cycle_Out*Xout)/100" yine kendimiz mi oluşturduk yoksa sistemde mi var?
Ve son olarak bu tag "GPWM.Q".
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir