Modbus ve Firmware File Error Hatası
Modbus ve Firmware File Error Hatası
F2043T ile FL-055-0808N-S1 arasında modbus haberleşme kuramadım, HMI ekrana "Node numbers not present on port1: 1" yazısı geliyor. Ben de HMI'a firmware yükleyerek yapmak istedim. Bu sefer de Flexisoft'ta "Firmware File Error" alıyorum ve firmware yükleyemiyorum. Ayrca bu esnada HMI ekranda FlexiPanel is in HALT mode. yazısı ve RUN moduna alma butonları çıkıyor ekranda. Sorun nedir ?
Re: Modbus ve Firmware File Error Hatası
F2043T ekrada enerji yokken önce üst köşesine basılı tutup enerji verip CONFIRM deyip çıkan ekrandan YES'i tıklıyorsunuz. Sonrasında enerjisini kapatıp sağ üst köşesine basılı tutup enerji verip CONFIRM deyip çıkan ekrandan YES'i tıklayıp tekrardan enerjilendiriyorsunuz. Sonrasında FlexiSoft üzerinden boş bir FP2040T projesi açıp app ve firmware tıkları işaretliyken programı gönderiniz.
Yalnız PLC'de oluşturmuş olduğunuz tag'ların hepsinin adreslenip adreslenmediğini teyit ediniz. Eğer adreslenmemiş ise adresleyip farklı bir isim ile kayıt ediniz. Kayıt işlemi sonrasında PLC programınını da aynı şekilde firmware ve app işaretli iken PLC'e atınız. Oluşan csv dosyasını ekrana çağırıp son olarak da ekran projenizi firmware ve app işaretli iken gönderip haberleşmenizi test ediniz.
Yalnız PLC'de oluşturmuş olduğunuz tag'ların hepsinin adreslenip adreslenmediğini teyit ediniz. Eğer adreslenmemiş ise adresleyip farklı bir isim ile kayıt ediniz. Kayıt işlemi sonrasında PLC programınını da aynı şekilde firmware ve app işaretli iken PLC'e atınız. Oluşan csv dosyasını ekrana çağırıp son olarak da ekran projenizi firmware ve app işaretli iken gönderip haberleşmenizi test ediniz.
Yanıtladığınız için teşekkür ederim İlhan Bey.İlhan yazdı: ↑03 Eyl 2020 17:06 F2043T ekrada enerji yokken önce üst köşesine basılı tutup enerji verip CONFIRM deyip çıkan ekrandan YES'i tıklıyorsunuz. Sonrasında enerjisini kapatıp sağ üst köşesine basılı tutup enerji verip CONFIRM deyip çıkan ekrandan YES'i tıklayıp tekrardan enerjilendiriyorsunuz. Sonrasında FlexiSoft üzerinden boş bir FP2040T projesi açıp app ve firmware tıkları işaretliyken programı gönderiniz.
Yazdıklarınızı harfiyen uyguladım fakat aynı hatayı tekrar alıyorum("Firmware File Error").
Akabinde tekrar denediğimde de "Device not responding" hatası alıyorum.
Bu arada bu yaptığım projeyi 2070T-S1-V2'de çalıştırmıştım. Daha küçük bir ekran kullanmam istendiği için bu HMI'ya geçmiştim.
F.A.S.T Teknik Servis ile https://www.fasttr.com/iletisim/ irtibata geçiniz.
İlgilendiğiniz için teşekkürler.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir