SDE-075A2 Haberleşme hakkında
-
- İletişim:
SDE-075A2 Haberleşme hakkında
Merhaba
SDE-075A2 Servo Sürücü kullanıyorum. Modbus haberleşmeli modellerden. bunları Rs-485 hatlarını birleştirmek istiyorum üzerinde CN3 ve CN3L girişleri var bunlara PLC tarafından çıkacak kabloyu CN3 e CN3Lden çıkacak olanı diğer sürücünün CN3ünemi bağlayacağım yoksa ayrı ayrımı CN3 ten girmem lazım. son olarak ta sonlandırma direnci koymam lazım mı?
İyi çalışmalar
SDE-075A2 Servo Sürücü kullanıyorum. Modbus haberleşmeli modellerden. bunları Rs-485 hatlarını birleştirmek istiyorum üzerinde CN3 ve CN3L girişleri var bunlara PLC tarafından çıkacak kabloyu CN3 e CN3Lden çıkacak olanı diğer sürücünün CN3ünemi bağlayacağım yoksa ayrı ayrımı CN3 ten girmem lazım. son olarak ta sonlandırma direnci koymam lazım mı?
İyi çalışmalar
Re: SDE-075A2 Haberleşme hakkında
Merhaba,
Eğer birden çok SDE servo sürücünüz var ve bunlar RS485 üzerinden haberleşecek ise, CN3 ve CN3L girişleri ile birbirlerine bağlayabilirsiniz. Yani PLC/HMI tarafından gelen ilk haberleşme kablosunu illk servonun CN3 girişine ve CN3L'den çıkacak cat6 kablonuzu diğer servonun CN3 girişine bağlayabilirsiniz. Atlamalar bu şekilde devam edebilir.
Not: Haberleşme yapacağınız servolarda kesinlikle EEPROM korumayı aktif etmeyi unutmayın.
Detaylı haberleşme bülteni için: viewtopic.php?f=56&t=1021
Eğer birden çok SDE servo sürücünüz var ve bunlar RS485 üzerinden haberleşecek ise, CN3 ve CN3L girişleri ile birbirlerine bağlayabilirsiniz. Yani PLC/HMI tarafından gelen ilk haberleşme kablosunu illk servonun CN3 girişine ve CN3L'den çıkacak cat6 kablonuzu diğer servonun CN3 girişine bağlayabilirsiniz. Atlamalar bu şekilde devam edebilir.
Not: Haberleşme yapacağınız servolarda kesinlikle EEPROM korumayı aktif etmeyi unutmayın.
Detaylı haberleşme bülteni için: viewtopic.php?f=56&t=1021
-
- İletişim:
sonlandırma direnci kullanmak gerekirmi peki?
Merhaba,
Gerek yoktur. Mesafeler çok uzun ise sonlandırma direnci tavsiye edilir.
RS485 haberleşmesi için GND uçlarının bağlanması tavsiye edilir.
Gerek yoktur. Mesafeler çok uzun ise sonlandırma direnci tavsiye edilir.
RS485 haberleşmesi için GND uçlarının bağlanması tavsiye edilir.
-
- İletişim:
10metre aralığım var kullanmam gerekli ise kaç ohm kullanmalıyım
120 Ohm kullanabilirsiniz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir