İyi günler,
Renu PLC ile Renu Hmı ile Flexi Master/Slave protokolü ile haberleşme yapıyorum. Hmı master konumdadır. Aralarındaki haberleşme ile veri yazdırabiliyorum Plc' ye fakat Plc'den veri okuyamıyorum. Task sekmesinden "Copy HMI/PLC Block to HMI Block" seçeneğini yapmama rağmen bir türlü veri okutturma işlemi yapamadım? Sorun nedir yardımcı olursanı çok sevinirim.
Renu Hmı'dan Haberleşme ile Veri Okuma
-
- İletişim:
Re: Renu Hmı'dan Haberleşme ile Veri Okuma
Merhaba,
PLC portu Flexi Slave ayarlı ve tüm taglar adreslenmiş şekilde PLC gönderilmiş ve Excel dosyası HMI'ya çağırmış ise yazma ve okuma yapabilirsiniz. Yazma yapıyor okuma yapamıyorsanız eğer ilgili PLC adresi ya adreslenmemiş ya da adreslenmiş şekilde HMI'ye çağırmamış olabilir. Veri okuma işlemi için Tasks bölümünü kullanmanıza gerek yoktur.
Videodaki adımları viewtopic.php?f=50&t=618 inceleyebilirsiniz.
PLC portu Flexi Slave ayarlı ve tüm taglar adreslenmiş şekilde PLC gönderilmiş ve Excel dosyası HMI'ya çağırmış ise yazma ve okuma yapabilirsiniz. Yazma yapıyor okuma yapamıyorsanız eğer ilgili PLC adresi ya adreslenmemiş ya da adreslenmiş şekilde HMI'ye çağırmamış olabilir. Veri okuma işlemi için Tasks bölümünü kullanmanıza gerek yoktur.
Videodaki adımları viewtopic.php?f=50&t=618 inceleyebilirsiniz.
-
- İletişim:
Dediğiniz gibi de yaptım, sadece bir adet veri okuma işlemi yaptırdım Task yaptırmadan, sadece ilgili registeri göstermeyi deniyorum ama veri gelmiyor. Soru işareti görünüyor.
F.A.S.T Teknik Servis ile http://www.fasttr.com/iletisim/ irtibata geçiniz.
Soru işareti 485 haberlesme olmadığını gösterir
Bunun sebepleri ise
A B uclari ters ise
120 r sonlandırma direnci nin olmadığında(parazit akim çok olduğunda)
Yukardakileri denediniz sorun devam ediyorsa cihaz içlerindeki 485 entegrelerden birinde sorun olabilir
Diğer türlü task Tag veri tipi yanlis tanimlamalarinda ünlem işareti verir o vakit tanımları kontrol etmelisiniz
Saygilarimla
Bunun sebepleri ise
A B uclari ters ise
120 r sonlandırma direnci nin olmadığında(parazit akim çok olduğunda)
Yukardakileri denediniz sorun devam ediyorsa cihaz içlerindeki 485 entegrelerden birinde sorun olabilir
Diğer türlü task Tag veri tipi yanlis tanimlamalarinda ünlem işareti verir o vakit tanımları kontrol etmelisiniz
Saygilarimla
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir