Merhabalar,
Videolar bölümünde bulunan rs485 haberleşme örneklerini izlediğimde port için sadece bir cihaz id girerek ayar yapıldığını gördüm.
Birden fazla cihaz ile haberleşmek istendiğinde nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
RS485 master olarak birden fazla cihaz ile haberleşme
Re: RS485 master olarak birden fazla cihaz ile haberleşme
Merhaba,
Öncelikle hangi videodan bahsettiğinizi belirtirseniz daha net bir cevap verebilirim.
Genel olarak konuşacak olursak bir cihaz ile haberleşecekken COM-2 Sağ Tık Add dediğinizde haberleşeceğiniz cihazın ID ve protokol bilgilerini girip nasıl ekliyorsanız. İkinci ID için de aynı şekilde Sağ Tık Ad deyip o cihaza ait ID ve protokol bilgilerini girip COM porta ekledikten sonra istediğiniz adreslerine modbus üzerinden veri yazabilirsiniz.
Özetle haberleşeceğiniz her cihaz için sağ tık Add diyerek ekleme yapabilirsiniz.
Öncelikle hangi videodan bahsettiğinizi belirtirseniz daha net bir cevap verebilirim.
Genel olarak konuşacak olursak bir cihaz ile haberleşecekken COM-2 Sağ Tık Add dediğinizde haberleşeceğiniz cihazın ID ve protokol bilgilerini girip nasıl ekliyorsanız. İkinci ID için de aynı şekilde Sağ Tık Ad deyip o cihaza ait ID ve protokol bilgilerini girip COM porta ekledikten sonra istediğiniz adreslerine modbus üzerinden veri yazabilirsiniz.
Özetle haberleşeceğiniz her cihaz için sağ tık Add diyerek ekleme yapabilirsiniz.
Re: RS485 master olarak birden fazla cihaz ile haberleşme
@İlhan
Sorunun cevabını aldım, cevabınız için teşekkür ederim.
Anladığım kadarı ile ekleme yapılan her ayar ve id için ayrı bir process oluşturup
eşzamanlı okuma yapıyor.
Video anlatım bölümündeki iki videoya bakmıştım.
- Renu PLC ile Farklı Marka Cihazı Modbus Haberleştirme
- Renu PLC İle Modbus Master Olarak Blok Data Okuma ve Yazma
Sorunun cevabını aldım, cevabınız için teşekkür ederim.
Anladığım kadarı ile ekleme yapılan her ayar ve id için ayrı bir process oluşturup
eşzamanlı okuma yapıyor.
Video anlatım bölümündeki iki videoya bakmıştım.
- Renu PLC ile Farklı Marka Cihazı Modbus Haberleştirme
- Renu PLC İle Modbus Master Olarak Blok Data Okuma ve Yazma
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir