merhaba
encoder ile pozisyon kontrolu uygulama yaptım .encoder pals değerini kalıcı bir hafızaya taşıyıp ekranda izlenmesini sağladım.ama şöyle bir problem yaşadım
x0 on ve x1 on konumda ise pals değerinin her eneji kesilip tekrar geldiğinde(aslında 1 pals olsa yine bir izahı var9 2 pals arttığını gördüm.sonra encoderi söküp x0 ve x1 direk on olacak şekilde bağladım sonuç aynı .
bu sonuca göre ben pozisyon kontrolu yapamıyorum.bu sorunun caresinide bulamadım.
uygulamada a ve b fazı kulanılmıstır hızlı sayıcı enable ucu kullanılmıştır .
rnu plc encoder ile pozisyon kontrolu yapılan bir örnek uygulama paylaşılırmısınız.(pozisyon değeri kalıcı olduğu)
Encoder uygulaması pals sorunu
Re: encoder uygulaması pals sorunu
Merhaba,
Test edebilmemiz açısından kullanmış olduğunuz PLC modelini belirtiniz.
Test edebilmemiz açısından kullanmış olduğunuz PLC modelini belirtiniz.
Re: Encoder uygulaması pals sorunu
Fl 004 modelini kullanıyorum
Testleriniz bitmiştir. F.A.S.T teknik servisten bilgi alabilirsiniz.
Sensor sayıcı uygulaması pals sorunu
x0 on konumda ise pals değerinin her eneji kesilip tekrar geldiğinde(aslında 1 pals olsa yine bir izahı var 100-500 pals arttığını gördüm.sonra
bu sonuca göre HSC ıle ben sayma kontrolu yapamıyorum.bu sorunun caresinide bulamadım.
uygulamada hızlı sayıcı enable ucu kullanılmıştır . Yardımcı olurmusunuz ?
bu sonuca göre HSC ıle ben sayma kontrolu yapamıyorum.bu sorunun caresinide bulamadım.
uygulamada hızlı sayıcı enable ucu kullanılmıştır . Yardımcı olurmusunuz ?
Merhaba,
HSC ayarlarınızı, aşağıdaki gibi paylaşabilir misiniz?
HSC ayarlarınızı, aşağıdaki gibi paylaşabilir misiniz?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir