merhaba;
sistemde
1 ad enkoder
1 adet eksenim var.
mc512 ile enkoder değerini rahatlıkla okuyabiliyorum. eksen tanımlamarınıda yaptım servo ya mc komutları ile rahatlıkla komut edebiliyorum.
benim istediğim servonun enkoderi istediğim bir oranda takip etmesidir.
nasıl 2 ekseni birbirine gear in komutu ile senkron edebiliyorsak enkoderide eksene senkron etmek istiyorum.
enkoder ile ekseni senkron etmek
- Nazım SARIBAŞ
- İletişim:
Re: enkoder ile ekseni senkron etmek
Merhaba,
1-Öncelikle fiziksel enkoderinizi sanallaştımanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki görselde göründüğü gibi ''SoftMotion General Axis Pool'' altına ''SMC_FreeEncoder'' ekleyip scaling ayarları yapılmalıdır.
2- Ardından fiziksel olarak okuduğunuz encoder değerini oluşturulan sanal enkoderimize aktarmak için aşağıdaki görselde görüldüğü gibi enkoder değeri ''SMC_FreeEncoder.diEncoderPosition'' adresine taşınmalıdır.
Bu ayarlar yapıldıktan sonra Gear komutlarını kullanarak Enkoder ile ekseninizi senkron bir şekilde hareket ettirebilirsiniz.
İyi Çalışmalar
1-Öncelikle fiziksel enkoderinizi sanallaştımanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki görselde göründüğü gibi ''SoftMotion General Axis Pool'' altına ''SMC_FreeEncoder'' ekleyip scaling ayarları yapılmalıdır.
2- Ardından fiziksel olarak okuduğunuz encoder değerini oluşturulan sanal enkoderimize aktarmak için aşağıdaki görselde görüldüğü gibi enkoder değeri ''SMC_FreeEncoder.diEncoderPosition'' adresine taşınmalıdır.
Bu ayarlar yapıldıktan sonra Gear komutlarını kullanarak Enkoder ile ekseninizi senkron bir şekilde hareket ettirebilirsiniz.
İyi Çalışmalar
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Re: enkoder ile ekseni senkron etmek
ilginiz için teşekkür derim. kontrol edip bilgi vereceğim.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir