Kolay Gelsin,
Renu PLC ile Shihlin Servoyu Harici Pulse ile sürmek istiyorum. Servo Harici pulse için kablo bağlantı örneği bulamadım forumda. Ben mi göremedim yoksa yüklü değil mi ?
Servo Harici Sürme Modu
Re: Servo Harici Sürme Modu
Bu tarz bültenler Servo Çalışma Modların içindedir. Ulaşmak için http://www.fasttr.com/forum/viewtopic.php?f=63&t=195 Pulse komutları için http://www.fasttr.com/forum/viewtopic.p ... p=663#p663
İlhan Bey,
Servonun parametrelerini okuyorum. Resimde okuduğumda bir sorun görünmüyor fakat servo inputlarını görüntülediğimde ''X'' yazıyor. Bu neden olabilir ? LSP ve LSN yazan inputları normalde ST1 ve ST2 ayarlı. PLC'den sinyal vermeme rağmen istediğim hareketi(İleri-Geri Jog) yapmıyor. Bunu nasıl düzeltebilriim ?
Servonun parametrelerini okuyorum. Resimde okuduğumda bir sorun görünmüyor fakat servo inputlarını görüntülediğimde ''X'' yazıyor. Bu neden olabilir ? LSP ve LSN yazan inputları normalde ST1 ve ST2 ayarlı. PLC'den sinyal vermeme rağmen istediğim hareketi(İleri-Geri Jog) yapmıyor. Bunu nasıl düzeltebilriim ?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Sürücü servo OFF konumıundayken
PA40: 88 yaparak fabrika ayarına alın.
Enerji OFF/ON yapın
PD01 parametresinin son 4 hanesini 1110 yapın.
Enerji OFF/ON Ekranda Alarm görmediğinizden emin olduktan sonra devam edin.
PA01: 0
PA13: 1
PA06: 4194304
PA07: 10000
Son olarak test etmek açısından Servo ON'u parametre üzerinden girmek için PD01 parametresinin son 4 hanesini 1111 yapın ve enerjiyi tekrardan OFF/ON yapın ve servo milini kontrol edip ON'a geçip geçmediğini teyit edin. Geçtiyse PLC'den REL olan pulse komutunu kullanıp10000 pulse gönderip 1 tur attığını görün.
Sonrasında ince ayarlarınıza geçersiniz.
Servo'yu Parametre'den OFF yapmak için de PD: 1110 yapılır. Enerji OFF/ON
Bu ayarlarıla dönmüyor ise PLC'nizin COM ucunu kontrol edin. 24V'unuzun eksi ucu gelmesi gerek. Ek olarak bağlantıları tekardan kontrol ediniz. Başlangıç için bu ayarlar yeterlidir.
PA40: 88 yaparak fabrika ayarına alın.
Enerji OFF/ON yapın
PD01 parametresinin son 4 hanesini 1110 yapın.
Enerji OFF/ON Ekranda Alarm görmediğinizden emin olduktan sonra devam edin.
PA01: 0
PA13: 1
PA06: 4194304
PA07: 10000
Son olarak test etmek açısından Servo ON'u parametre üzerinden girmek için PD01 parametresinin son 4 hanesini 1111 yapın ve enerjiyi tekrardan OFF/ON yapın ve servo milini kontrol edip ON'a geçip geçmediğini teyit edin. Geçtiyse PLC'den REL olan pulse komutunu kullanıp10000 pulse gönderip 1 tur attığını görün.
Sonrasında ince ayarlarınıza geçersiniz.
Servo'yu Parametre'den OFF yapmak için de PD: 1110 yapılır. Enerji OFF/ON
Bu ayarlarıla dönmüyor ise PLC'nizin COM ucunu kontrol edin. 24V'unuzun eksi ucu gelmesi gerek. Ek olarak bağlantıları tekardan kontrol ediniz. Başlangıç için bu ayarlar yeterlidir.
-
- İletişim:
cn1 soketinin sayı sırasını gösteren bir şema varmı? sayı sıralamasını biraz karmaşık buldumda.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir